Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dodatki : Kapusta solona kwaśna


Składniki - szczegółowo:
Proporcje na 4 szklanki
3 małe, młode kapusty lub chrupiące , amerykańskie sałaty
6 roztartych ząbków czosnku
3 łyżki soli
3 łyżki wódki wyborowej
3 łyżki soli
3 łyżki przyprawy chili lub ostrej papryki w proszku
2 łyżeczki cukru
2 1/2 szklanki słodkiego białego wina

Opis przygotowania:
1. Usunąć zewnętrzne listki kapusty lub sałaty, serca jarzynek pokrajać na 2 cm kawałki.
2. Czosnek wymieszać z jarzynką, przełożyć do garnka lub naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 C, piec 30 min, wyjąć, odstawić na 2 godziny.
3. Osolić, pokropić wódką, dokładnie wymieszać, garnek przykryć, zostawić na 3 dni w pokojowej temperaturze.
4. Wymieszać z 3 łyżkami soli, przyprawą chili, cukrem i słodkim winem, przełożyć do wygotowanego słoika, zakręcić pokrywkę, gotować 10-15 min. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu. Po upływie 50 dni jest gotowa do zjedzenia.

Pochodzenie:

| Drukuj to | Wyślij to