Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Desery : Kasutera


Co potrzebujesz:
jajka, cukier, miod, maka, proszek do pieczenia

Składniki - szczegółowo:

5 jajek
15 dag cukru
8 dag miodu
8 dag mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyzki cukru pudru (do posypania)

Opis przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni.
2. Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodajac stopniowo cukier i miód. Skończ ubijac gdy masa zrobi sie puszysta i biała i nie bedzie w niej kryształków cukru.
3. Przesiej do masy mąke i proszek do pieczenia, wymieszaj.
4. Ciasto wlej do blaszki kwadratowej o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej mąka. Piecz pół h. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie na jakis czas aż ciasto ostygnie.
5. Posyp cukrem pudrem a nastepnie pokrój w kwadraciki.

Pochodzenie: Japonia

Zawiera mąkę pszenną: Tak

Zawiera jajka: Tak

| Drukuj to | Wyślij to