Składniki - szczegółowo:
30 dag azuki (małej czerwonej fasoli) i 45 dag cukru
20 dag białej fasoli i 15 dag cukru
20 dag czarnej fasoli i 15 dag cukru
20 dag dużej czerwonej fasoli i 15 dag cukru
Desery : Ciasteczka z fasoli
Opis przygotowania:
Fasole - każdą oddzielnie - moczymy przez całą noc.
Następnie w garnku z dużą ilością wody gotujemy na średnim ogniu fasolę azukę przez godzinę.
Dodajemy cukier i gotujemy na średnim ogniu - od czasu do czasu mieszając — aż woda się zagotuje. Studzimy. Białą fasolę gotujemy w dużej ilości wody przez godzinę, potem dodajemy cukier i na średnim ogniu gotujemy przez 30 min. Studzimy. W ten sam sposób gotujemy jeszcze czarną i dużą czerwoną fasolę. Z azuki formujemy kulki o średnicy 4 cm i każdą taką kulkę oblepiamy odcedzoną z syropu fasolą białą, czarną lub dużą czerwoną.
Fasole - każdą oddzielnie - moczymy przez całą noc.
Następnie w garnku z dużą ilością wody gotujemy na średnim ogniu fasolę azukę przez godzinę.
Dodajemy cukier i gotujemy na średnim ogniu - od czasu do czasu mieszając — aż woda się zagotuje. Studzimy. Białą fasolę gotujemy w dużej ilości wody przez godzinę, potem dodajemy cukier i na średnim ogniu gotujemy przez 30 min. Studzimy. W ten sam sposób gotujemy jeszcze czarną i dużą czerwoną fasolę. Z azuki formujemy kulki o średnicy 4 cm i każdą taką kulkę oblepiamy odcedzoną z syropu fasolą białą, czarną lub dużą czerwoną.
Pochodzenie: Japonia
Przepis wegetariański: Tak
{nocache:dd9bdea728504b3029339ef339f5898d#0}{/nocache:dd9bdea728504b3029339ef339f5898d#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:dd9bdea728504b3029339ef339f5898d#1}2175{/nocache:dd9bdea728504b3029339ef339f5898d#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.