Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Minoda^^Offline
Temat postu: Sashimi  PostWysłany: 01-09-2005 - 15:15
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył/a: 29-08-2005



Status: Offline
Składniki:
- 50 dag filetów z trzech gatunków ryb (np. łosoś, tuńczyk i ryba maslana)
- marchewka
-daikon(biała rzodkiew)
- świezy ogórek
- czerwony kawior
- cząstka cytryny
- japoński sos sojowy
- chrzan wasabi
*************************************************************
Przy pomocy bardzo ostrego noża usuń skórę z ryb.
Następnie włóż filety do zamrażalnika, aż będą twarde do tego stopnia, ze da się je równo pokroić w kawałki (można je kroic także w cieniutkie plasterki). Warzywa umyj i obierz a następnie pokrój w cieniutkie paseczki. Ryby ułóż na półmisku , udekoruj pokrojonymi warzywami, czerwonym kawiorem oraz cząstka cytryny. Podawaj z sosem sojowym pryprawionym chrzanem wasabi.

SMACZNEGO...
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Miyabi
Temat postu: Sashimi  PostWysłany: 14-09-2005 - 12:55
Czytelnik
Czytelnik


Dołączył/a: 29-08-2005

Skąd: Tokyo

Czlowieku skad ja ci wezme japoński sos sojowy jak ja w PL jestem <LOL> buhahaha

_________________

____风间雅 ____Web

www.miyabi.w.interia.pl
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
lady MagmaOffline
Temat postu: Sashimi  PostWysłany: 14-09-2005 - 17:49
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 20-08-2003



Status: Offline
mozna kupic prawie w kaĹźdym supermarkecie jest marki kikkoman i ciut drogi
oprĂłcz tego w warszawie i w internecie jest wystarczajaco duzy wybĂłr

_________________
mori e ikimashou musume san
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Minoda^^Offline
Temat postu: Re: Sashimi  PostWysłany: 20-09-2005 - 15:31
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył/a: 29-08-2005



Status: Offline
Miyabi napisał/a:
Czlowieku skad ja ci wezme japoński sos sojowy jak ja w PL jestem <LOL> buhahaha


Miyabi a jedzie mi tu czołg?
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
GaaraOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-10-2005 - 22:52
Czytelnik
Czytelnik


Dołączył/a: 21-10-2005

Skąd: Bydgoszcz

Status: Offline
Nie no może nawet i smaczne by to było noi może nawet bym zaryzykował utratę palców,próbując to zrobić ale mam uno pikolo problemo...no bo...ja nie lubie ryb^^ może z lenistwa(za dużo wyciagania ości) a może z innego powodu ale ryb nie lubie^^ chyba że zrobie to samo ale bez użycia ryb...
<(^^<)^(^^)^(>^^)> KIRBI's DANCE

_________________

I say,have a nice day!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
IggIOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-10-2005 - 23:36
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 30-09-2002

Skąd: Don'tgonearthe Castle!

Status: Offline
Czy "japoński sos sojowy"bardzo różni się (smakiem czy inną cechą) od tego z "chińskich" knajp?
Gaara, nie chcesz sie męczyć ośćmi?? Kup filety... Wink

_________________
Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
GaaraOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2005 - 11:46
Czytelnik
Czytelnik


Dołączył/a: 21-10-2005

Skąd: Bydgoszcz

Status: Offline
ale samych ryb w rybie też nie lubie jedna sprawa to ości a druga to ryba:D ale za to bardzo lubi łowić ryby(wędkarstwo) ale co złowie to wypuszcze albo oddam rodzinie oni zjedza:D

_________________

I say,have a nice day!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
issOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2005 - 12:19
Moderator
Moderator


Dołączył/a: 16-02-2004



Status: Offline
To kup filety drobiowe.
Chociaż to już chyba nie będzie sashimi wtedy.

_________________
Gdyby ktoś chciał założyć konto na Dropboksie to ten (<--) link daje dodatkowe 0.5GB Tobie i mi.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
GaaraOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2005 - 13:00
Czytelnik
Czytelnik


Dołączył/a: 21-10-2005

Skąd: Bydgoszcz

Status: Offline
Very Happy i właśnie dotarliście do sedna sprawy^^
chyba sobie odpuszcze^^ ale jeszcze nikt chyba tego nie zrobił bo niewidac postów typu:''Pyszne''Very Happy

_________________

I say,have a nice day!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
lady MagmaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2005 - 13:13
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 20-08-2003



Status: Offline
japoński sos sojowy mocno rózni sie pod wzgledem smaku i receptury natomiast niektóre typy koreanskiego sosu sojowego sa bardzo podobne w smaku do japonskiego ( niektóre smakuja tak samo)

_________________
mori e ikimashou musume san
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
GaaraOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2005 - 13:23
Czytelnik
Czytelnik


Dołączył/a: 21-10-2005

Skąd: Bydgoszcz

Status: Offline
sos sojowy to chyba taki bardzo pikantny jest nie?

_________________

I say,have a nice day!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
IggIOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2005 - 13:40
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 30-09-2002

Skąd: Don'tgonearthe Castle!

Status: Offline
NiektĂłre czyli ktĂłre konkretnie? Tell me Magma

_________________
Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
lady MagmaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-10-2005 - 11:33
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 20-08-2003



Status: Offline
woh hup - nie wiem czy dobra pisownia
poza tym znam ciut procesy technologiczne i biologiczne stosowane przy produkcji sosĂłw sojowych i metodyka koreanska wywodzi sie z japonii problemem jest tylko to ze niektĂłre sosy sojowe z korei np taotao sa klarowane przez co odczuwa sie niewielka rĂłznice w smaku
pomijam fakt ze mĂłwie o sosach jasnych sosy ciemne maja jeszcze subtelniejsze rĂłznice w smaku


Cytat:

sos sojowy to chyba taki bardzo pikantny jest nie?


sos sojowy jest słony nie pikantny

_________________
mori e ikimashou musume san
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
GaaraOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-10-2005 - 17:36
Czytelnik
Czytelnik


Dołączył/a: 21-10-2005

Skąd: Bydgoszcz

Status: Offline
ee a skąd wy to wszystko wiecie? ja niewiem nawet skąd się wywodzi jałko a wy o wywodach sosu sojowego Very Happy

_________________

I say,have a nice day!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
lady MagmaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 27-10-2005 - 21:05
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 20-08-2003



Status: Offline
jestem nienarodzonym jeszcze nzynierem który prowadził wykład o zastosowaniu bekterii fermentacji mlekowej w produkcji zywnosci orientalnej - no i jestem obrzarciuchem

_________________
mori e ikimashou musume san
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie GMT - 12 Godzin
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2007 The PNphpBB Group
Credits