Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
YohkoOffline
Temat postu: Hiyashi Chuuka (makaron na zimno w stylu chinskim)  PostWysłany: 21-02-2003 - 23:43
Moderator
Moderator


Dołączył/a: 14-04-2002

Skąd: Polska

Status: Offline
Popularna japonska przekaska na lato Smile

W sumie uzywa sie bazy rosolowej, jak w ramen, z kilkoma dodatkami, ale na wszelki wypadek podam jeszcze raz:

BAZA:

3 lyzki stolowe sosu sojowego
2 lyzki stolowe cukru
3 lyzki stolowe japonskiego octu
5 lyzek stolowych rosolu z kurczaka (z kostki)
1 lyzeczka oleju sezamowego

reszta:

2 jajka usmaz jak cienki omlet (bez przypraw!!!) i pokroj w cienkie paski
2-3 dosc grube plasterki szynki, pokrojone w cienkie paski
1/2 ogorka, pokrojonego w cienkie paski
1 mala marchewka, pokrojona w cienkie paski (ugotuj ja najpierw i ostudz przed podaniem)
2 listki kapusty, drobno posiekane (ugotuj i ostudz przed podaniem)
makaron ramen (albo spaghetti lub inny cienki i dlugi)

---------------------------------------------------------------------

Ugotuj makaron (powinien byc srednio twardy) i ostudz. Przygotuj zupe i ostudz. Wloz makaron do miseczek, przybierz reszta skladnikow i wlej zupe tuz przed podaniem na stol. Idealne na gorace letnie wieczory Smile

SMACZNEGO Smile
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie GMT - 12 Godzin
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2007 The PNphpBB Group
Credits