Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dodatki : Rosół I


Składniki - szczegółowo:
szyjka, skrzydełka i grzbiet dużej kury
1-1/2 kg kostek wieprzowych
2 1/2 litra wody
1 łyżeczka soli
2 plasterki świeżego korzenia imbiru lub 3/4 łyżeczki imbiru w proszku
1 1/2 łyżeczki przyprawy np. "Jarzynka" lub glutasól.

Opis przygotowania:
1. Do dużego garnka włożyć wszystkie częścimięsne. Zalać wodą, gotować na średnim ogniu 5 min, zebrać szumowiny.
2. Osolić, dodać imbir, gotować 1 1/2 godz. na małym ogniu.
3. Wywar przecedzić, doprawić wymienionymi przyprawami, gotować na średnim ogniu przez 3 min, wystudzić, zebrać nadmiar tłuszczu, znów zagotować.
4. Przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce, używać do przyrządzania zup i innych potraw chińskiej kuchni.

Pochodzenie:

| Drukuj to | Wyślij to