Składniki - szczegółowo:
Proporcje dla 4-5 osob
1/2 kg mostka wołowego, żeberek lub pręgi
1/2 kg pomidorów
2 litry wody
1/2 kostki rosołowej (dowolnie)
1 łyżeczka soli
świeżo zmielony pieprz
Zupy : Zupa pomidorowa po chińsku (hsi hung szih niu dzou tang)
Opis przygotowania:
1. Mięso pokrajać na kawałki, włożyć do wrzącej wody, gotować 2 min, odcedzić.
2. Pomidory pokrajać na świartki, włożyć razem z mięscem do garnka o grubym dnie.
3. Wlać 2 litry wody, doprowadzić do zagotowania, dodać kostkę rosołową, zmniejszyć płomień, gotować na bardzo małym ogniu 3 i 1/2 godziny.
4. Pięć minut przed podaniem przyprawić solą i pieprzem.
1. Mięso pokrajać na kawałki, włożyć do wrzącej wody, gotować 2 min, odcedzić.
2. Pomidory pokrajać na świartki, włożyć razem z mięscem do garnka o grubym dnie.
3. Wlać 2 litry wody, doprowadzić do zagotowania, dodać kostkę rosołową, zmniejszyć płomień, gotować na bardzo małym ogniu 3 i 1/2 godziny.
4. Pięć minut przed podaniem przyprawić solą i pieprzem.
Pochodzenie: Chiny-Pekin
{nocache:f7c79aa020a9fca2377426c6c9c36dd5#0}{/nocache:f7c79aa020a9fca2377426c6c9c36dd5#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Usako dnia 25.10.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:f7c79aa020a9fca2377426c6c9c36dd5#1}923{/nocache:f7c79aa020a9fca2377426c6c9c36dd5#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.