Składniki - szczegółowo:
Dodatki : Kiełki fasolowe (nagh czoi)
Opis przygotowania:
Wystarczy nasypać grochu mung na zwilżoną ligninę i przykryć drugą warstwą ligniny, nasyconej wodą. Codziennie spryskiwać. Po 3-4 dniach są gotowe do konsumpcji jako składnik wielu potraw lub salatek. Można zastąpić je cykorią, zieloną fasolą, cukinią lub białą kapustką. Wszystkie substytuty jarzynowe należy pokrajać w paseczki 5-6 cm, grubości zapałki.
Wystarczy nasypać grochu mung na zwilżoną ligninę i przykryć drugą warstwą ligniny, nasyconej wodą. Codziennie spryskiwać. Po 3-4 dniach są gotowe do konsumpcji jako składnik wielu potraw lub salatek. Można zastąpić je cykorią, zieloną fasolą, cukinią lub białą kapustką. Wszystkie substytuty jarzynowe należy pokrajać w paseczki 5-6 cm, grubości zapałki.
Pochodzenie:
{nocache:d21edb0ac6ab60677128e78efbff77cb#0}{/nocache:d21edb0ac6ab60677128e78efbff77cb#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Usako dnia 23.10.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:d21edb0ac6ab60677128e78efbff77cb#1}835{/nocache:d21edb0ac6ab60677128e78efbff77cb#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.