Składniki - szczegółowo:
Dodatki : Grzyby (doong-gwoo)
Opis przygotowania:
Chińczycy używają grzybów suszonych, w brunatnym kolorze. Przed użyciem moczy się je w wodzie przez 10-15 min. Z polskich grzybków jedynie pieczarki, opieńki i gąski nadają się, po obgotowaniu, do przyrządzania chińskich potraw. Suszone grzyby mają smak zbyt intensywny.
Chińczycy używają grzybów suszonych, w brunatnym kolorze. Przed użyciem moczy się je w wodzie przez 10-15 min. Z polskich grzybków jedynie pieczarki, opieńki i gąski nadają się, po obgotowaniu, do przyrządzania chińskich potraw. Suszone grzyby mają smak zbyt intensywny.
Pochodzenie: Chiny
{nocache:05abf4f4f37eaa3c8089102dcaeae5b6#0}{/nocache:05abf4f4f37eaa3c8089102dcaeae5b6#0} | Drukuj to | Wyślij to
Cały przepis czytano już {nocache:05abf4f4f37eaa3c8089102dcaeae5b6#1}841{/nocache:05abf4f4f37eaa3c8089102dcaeae5b6#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.