Składniki - szczegółowo:
10 dag azuki (małej czerwonej fasoli)
9 dag cukru
5 jaj
5 dag mąki ziemniaczanej
9 dag mąki pszennej
łyżeczka masła
bułka tarta
cukier puder
Desery : Ciasto z czerwonej fasoli
Opis przygotowania:
Moczoną przez całą noc fasolę azukę gotujemy przez godzinę, dodajemy 3 dag cukru i gotujemy jeszcze 20 min. Po odcedzeniu mieszamy z mąką pszenną. W kąpieli wodnej miksujemy żółtka i 6 dag cukru przez 5 min.
W drugiej misce ubijamy na pianę białka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i ponownie ubijamy. Następnie pianę delikatnie łączymy ze zmiksowanymi żółtkami, a potem z fasolą azuką wymieszaną z mąką. Przygotowane ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 35 min. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Moczoną przez całą noc fasolę azukę gotujemy przez godzinę, dodajemy 3 dag cukru i gotujemy jeszcze 20 min. Po odcedzeniu mieszamy z mąką pszenną. W kąpieli wodnej miksujemy żółtka i 6 dag cukru przez 5 min.
W drugiej misce ubijamy na pianę białka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i ponownie ubijamy. Następnie pianę delikatnie łączymy ze zmiksowanymi żółtkami, a potem z fasolą azuką wymieszaną z mąką. Przygotowane ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 35 min. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Pochodzenie: Japonia
Przepis wegetariański: Tak
Zawiera jajka: Tak
{nocache:b945636c11f0a7f85298735d59ad1844#0}{/nocache:b945636c11f0a7f85298735d59ad1844#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:b945636c11f0a7f85298735d59ad1844#1}2230{/nocache:b945636c11f0a7f85298735d59ad1844#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.