Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Desery : Omlet z kapustą


Składniki - szczegółowo:
50 dag białej kapusty 2 jaja 12 dag mąki 200 ml wody 10 dag wędzonego boczku 10 dag kiełbasy podwawelskiej pół łyżeczki soli 8 łyżek oleju do smażenia pieprz, keczup, majonez

Opis przygotowania:
Kapustę szatkujemy. Boczek i kiełbasę kroimy w kosteczkę. W misce rozrabiamy ciasto (jaja, woda, mąka, sól, pieprz), dodajemy do niego kapustę, boczek i kiełbasę, mieszamy, dzielimy na 4 porcje. Smażymy je kolejno (po 3 min z każdej strony) na średnim ogniu, wlewając na patelnię 2 łyżeczki oleju do jednego omletu. Omlety rozkładamy na talerze; podajemy z majonezem lub keczupem - jak kto woli.

Pochodzenie: Japonia

Zawiera jajka: Tak

| Drukuj to | Wyślij to