Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dania z mięsa i drobiu : Szaszłyk z kurczaka i porów


Składniki - szczegółowo:
50 dag piersi kurczaka 20 dag kurzych wątróbek 2 duże zielone papryki por 100 ml sosu sojowego 2 łyżki cukru 50 ml sake (lub wódki) mielona ostra papryka 20 drewnianych szpil do szaszłyków

Opis przygotowania:
Piersi kurczaka i zieloną paprykę kroimy na identyczne małe kawałki. Por kroimy w dwucentymetrowe plasterki. Wątróbkę, paprykę, kawałki piersi i por nadziewamy na drewniane szpile. W garnku gotujemy ok. 3 min sos sojowy, sake i cukier. Szaszłyki pieczemy na ruszcie lub w opiekaczu, polewając przygotowanym sosem (sos można również rozprowadzać pędzelkiem). Przed podaniem posypujemy ostrą papryką.

Pochodzenie: Japonia

| Drukuj to | Wyślij to