Składniki - szczegółowo:
Świeża ryba (około 1 kg),
2 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki przyprawy do zup, sosów, sałatek,
2 cebule,
ząbek czosnku,
łyżeczka nasion sezamu,
po pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i cukru,
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu,
po łyżeczce musztardy i octu winnego,
sól
Dania z ryb i krewetek : Ryba a la gejsza
Opis przygotowania:
Rybę spraw, sfiletuj, pokrój w plastry nie grubsze niż 2 cm i ułóż w naczyniu do marynowania.
Drobno posiekane cebule, czosnek połącz z pozostałymi składnikami (sosem sojowym, musztardą, octem winnym i przyprawami) i wyłóż na przygotowaną rybę.
Potrzymaj potrawę w lodówce przynajmniej kilka godzin - im dłużej, tym ryba będzie smaczniejsza.
Rybę spraw, sfiletuj, pokrój w plastry nie grubsze niż 2 cm i ułóż w naczyniu do marynowania.
Drobno posiekane cebule, czosnek połącz z pozostałymi składnikami (sosem sojowym, musztardą, octem winnym i przyprawami) i wyłóż na przygotowaną rybę.
Potrzymaj potrawę w lodówce przynajmniej kilka godzin - im dłużej, tym ryba będzie smaczniejsza.
Pochodzenie: Japonia
{nocache:296cd2828de0731a747b7ae82b31debf#0}{/nocache:296cd2828de0731a747b7ae82b31debf#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 10.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:296cd2828de0731a747b7ae82b31debf#1}861{/nocache:296cd2828de0731a747b7ae82b31debf#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.