Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dania z ryżu i mączne : Hiyashi Chuuka (makaron na zimno w stylu chińskim)


Składniki - szczegółowo:

BAZA ROSOŁOWA:
3 łyżki stołowe sosu sojowego
2 łyżki stołowe cukru
3 łyżki stołowe japońskiego octu
5 łyżek stołowych rosołu z kurczaka (z kostki)
1 łyżeczka oleju sezamowego
Reszta:
2 jajka usmaż jak cienki omlet (bez przypraw!!!) i pokrój w cienkie paski
2-3 dość grube plasterki szynki, pokrojone w cienkie paski
1/2 ogórka, pokrojonego w cienkie paski
1 mała marchewka, pokrojona w cienkie paski (ugotuj ją najpierw i ostudź przed podaniem)
2 listki kapusty, drobno posiekane (ugotuj i ostudź przed podaniem)
makaron ramen (albo spaghetti lub inny cienki i długi, dobrze smakuje również z ryżowym)

Opis przygotowania:
Ugotuj makaron (powinien być średnio twardy) i ostudź. Przygotuj zupę i ostudź. Włóż makaron do miseczek, przybierz resztą składników i wlej zupę tuż przed podaniem na stół. Idealne na gorące letnie wieczory.

Pochodzenie: Chiny/Japonia

Zawiera jajka: Tak

{nocache:81bfd8db388f092260f5e42107dcd9d4#0}{/nocache:81bfd8db388f092260f5e42107dcd9d4#0} | Drukuj to | Wyślij to