Tytuł: Rosół II
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: szyjka, skrzydełka i grzbiet kury
1/2 kg kostek wieprzowych
pieprz do smaku (dowolnie)
1/2 łyżeczki soli
1 mała cebula
1 mała marchewka
średnia kalarepka
1/4 średniego selera
2 1/2 litra wody
2 plasterki świeżego korzenia imbiru lub 3/4 łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżeczka glutasoli lub przyprawy np. "Jarzynka".

Opis przygotowania: 1. Do dużego garnka włożyć wszystkie części mięsne. Zalać wodą, gotować na średnim ogniu 5 min, zebrać szumowiny.
2. Dodać pozostałe składniki, gotować na małym ogniu przez 1 godz. i 15 min, przecedzić, ostudzić.
3. Zebrać nadmiar tłuszczu, przyprawić wymienionymi dodatkami smakowymi, zagotować raz jeszcze.
4. Używać do przyrządzania chińskich potraw, przede wszystkim zup. Przechowywać w lodówc w zamkniętym naczyniu.
Notka:
Pochodzenie:
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański:
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera mąkę pszenną:
Zawiera jajka: