Tytuł: Rosół I
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: szyjka, skrzydełka i grzbiet dużej kury
1-1/2 kg kostek wieprzowych
2 1/2 litra wody
1 łyżeczka soli
2 plasterki świeżego korzenia imbiru lub 3/4 łyżeczki imbiru w proszku
1 1/2 łyżeczki przyprawy np. "Jarzynka" lub glutasól.
Opis przygotowania: 1. Do dużego garnka włożyć wszystkie częścimięsne. Zalać wodą, gotować na średnim ogniu 5 min, zebrać szumowiny.
2. Osolić, dodać imbir, gotować 1 1/2 godz. na małym ogniu.
3. Wywar przecedzić, doprawić wymienionymi przyprawami, gotować na średnim ogniu przez 3 min, wystudzić, zebrać nadmiar tłuszczu, znów zagotować.
4. Przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce, używać do przyrządzania zup i innych potraw chińskiej kuchni.
Notka:
Pochodzenie:
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański:
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera mąkę pszenną:
Zawiera jajka: