Tytuł: Papryczki chili
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo:
Opis przygotowania:
Notka: Małe, czerwone papryczki długości 5-7 cm są prawdopodobnie najostrzejszymi warzywami świata. Usuwa się z nich białe nasiona. W Bułgarii i na Węgrzech można kupić papryczki suszone, które smaży się w oleju - smażone napełniają tłuszcz pikantnym aromatem.
Olej smażony z chili nabiera nie tylko ostrego smaku, staje się bardziej kolorowy. Połączony z sosem sojowym stanowi zawartość miseczki "do maczania". Papryczki chili można zastąpić suszonym pieprzem tureckim, przyprawą chili lub ostrą papryką w proszku.
Pochodzenie:
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera mąkę pszenną: 0
Zawiera jajka: 0