Tytuł: Olej
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo:
Opis przygotowania:
Notka: Najczę¶ciej używany tłuszcz to olej sojowy lub arachidowy - tylko te tłuszcze nie przypalaj± się w wysokich temperaturach charakterystycznych dla kuchni chińskiej. Rzadko smaży się w oleju sezamowym, olej ten stanowi raczej dodatego do potraw. Olej Używany do głębokiego smażenia może być wykorzystany kilkakrotnie, wpływa to korzystnie na walory smakowe potrawy. Zużyty olej należy wystudzić, zlać do dzbanka, przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Ciemny kolor jest sygnałem, że olej nie nadaje się do użytku.
Pochodzenie:
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański:
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera m±kę pszenn±:
Zawiera jajka: