Tytuł: Ogórki w sosie sojowym
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 1/2 kg małych ¶wieżych ogórków
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
2 posiekane z±bki czosnku
2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka przyprawy maggi i 2 łyżki wody
2 łyżki octu
Opis przygotowania: 1. Wymyte, osuszone ogórki, lekko uderzyć płask± stron± tasaka.
2. Pokrajać w kawałki o boku 3 cm, posolić, odstawić na 30 min, lekko opłukać z soli, dokładnie os±czyć, włożyć do miski.
3. Cukier, czosnek, sos sojowy lub maggi z wod± i ocet dodać do ogórków, dokładnie wymieszać, przełozyć do słoika, wlać sos z miski, mocno zakręcić pokrywkę, wstawić do lodówki.
4. Podawać po 6 godz. Można przechowywać w lodówce do tygodnia.
5. Podawać jako sałatę do chińskich potraw lub mięsnych dań.
Notka:
Pochodzenie:
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 1
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera m±kę pszenn±:
Zawiera jajka: