Tytuł: Imbir (giung)
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo:
Opis przygotowania: Młody korzeń tropikalnej rośliny, powszechnie stosowany w kuchni chińskiej. Świeży korzeń można przez rok przechowywać w torebce foliowej umieszczonej w lodówce; jeśli korzystamy z zamrażarki, korzeń imbiru ,możemy przechowywać jeszcze dłużej. Przed użyciem zeskrobuje się z korzenia łupinę, a resztę kraje na plasterki 3 mm grubości.
Imbir w proszku, ma ostry, intensywny zapach, jeżeli jest świeży i w dobrej jakości. Przechowywać go w słoiku ustawionym w chłodnym i ciemnym miejscu.
Notka:
Pochodzenie:
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański:
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera mąkę pszenną:
Zawiera jajka: