Tytuł: Zupa zakrapiana jajkiem
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 3 jaja natka pietruszki lub str±ki obgotowanej fasolki szparagowej 800 ml bulionu łyżeczka sosu sojowego łyżka m±ki ziemniaczanej łyżka wody sól
Opis przygotowania: Jaja dokładnie mieszamy w miseczce widelcem. Natkę pietruszki (str±ki obgotowanej fasolki szparagowej) siekamy. Bulion zagotowujemy, przyprawiamy sosem sojowym i sol±, znów doprowadzamy do wrzenia, dodajemy m±kę ziemniaczan± rozrobion± wod±. Następnie do zupy bardzo powoli wlewamy rozbite jaja, cały czas mieszaj±c. Gdy zupa ponownie zawrze, wsypujemy natkę pietruszki.
Notka: Żródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 0
Zawiera jajka: 1