Tytuł: Zupa z tofu
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 8 dużych krewetek 15 dag tofu 800 ml bulionu łyżeczka sosu sojowego natka pietruszki skórka cytryny sól
Opis przygotowania: Oczyszczone z łusek i "żył" krewetki (ogony pozostają) parzymy wrzątkiem. Tofu kroimy w kostkę o boku 1 cm. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy sól i sos sojowy, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy tofu i krewetki, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Zupę rozlewamy do miseczek, wsypujemy kawałki skórki cytryny i natkę pietruszki.
Notka: źródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera mąkę pszenną: 0
Zawiera jajka: 0