Tytuł: Omlet z kapust±
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 50 dag białej kapusty
2 jaja
12 dag m±ki
200 ml wody
10 dag wędzonego boczku
10 dag kiełbasy podwawelskiej
pół łyżeczki soli
8 łyżek oleju do smażenia
pieprz, keczup, majonez
Opis przygotowania: Kapustę szatkujemy. Boczek i kiełbasę kroimy w kosteczkę. W misce rozrabiamy ciasto (jaja, woda, m±ka, sól, pieprz), dodajemy do niego kapustę, boczek i kiełbasę, mieszamy, dzielimy na 4 porcje. Smażymy je kolejno (po 3 min z każdej strony) na ¶rednim ogniu, wlewaj±c na patelnię 2 łyżeczki oleju do jednego omletu. Omlety rozkładamy na talerze; podajemy z majonezem lub keczupem - jak kto woli.
Notka: Ľródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 0
Zawiera jajka: 1