Tytuł: Mielony kurczak z orzechami
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 30 dag mielonego mięsa z piersi kurczaka 3 dag pokruszonych orzechów włoskich jajo 2 łyżki m±ki łyżka miso 2 łyżeczki cukru pół łyżeczki soli łyżka oleju do smażenia mak sezam
Opis przygotowania: Do miski wkładamy orzechy, mięso, jajo, m±kę, sól, cukier i miso. Dokładnie wszystko mieszamy. Patelnię smarujemy olejem i na całej jej powierzchni rozkładamy mięso. Smażymy na silnym ogniu po 5 min z każdej strony. Studzimy, dzielimy na porcje, posypujemy makiem lub sezamem.
Notka: Ľródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego. Miso to słona pasta ze sfermentowanej soi.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 1
Zawiera jajka: 1