Tytuł: Smażona wołowina z biał± rzodkwi±
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 60 dag miękkiej wołowiny 20 dag utartej białej rzodkwi 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki oleju do smażenia sól, pieprz sos: 50 ml octu 6-proc., 50 ml sosu sojowego
Opis przygotowania: Mięso kroimy w centymetrowe plastry, nacieramy sol± i pieprzem. W miseczce mieszamy ocet z sosem sojowym. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy mięso, póki nie nabierze złocistego koloru. Na talerzu kładziemy plastry mięsa, posypujemy je rzodkwi± i szczypiorkiem, polewamy przygotowanym sosem.
Notka: Ľródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 0
Zawiera jajka: 0