Tytuł: Wieprzowina w sosie sojowym
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 50 dag mięsa wieprzowego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sake (lub wódki) łyżka soku z imbiru 5 dag m±ki ziemniaczanej olej do smażenia
Opis przygotowania: Mięso kroimy w półcentymetrowe plastry. Do miski wlewamy sos sojowy, sake i sok z imbiru, wkładamy plastry mięsa, odstawiamy na 15 min. Potem mięso lekko osuszamy i obtaczamy w m±ce ziemniaczanej. Smażymy na oleju rozgrzanym do 170°C.
Notka: Ľródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 0
Zawiera jajka: 0