Tytuł: Gotowana dynia
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 80 dag dyni, 10 dag azuki (mała czerwona fasola), 600 ml bulionu, 8 dag cukru, 3 łyżki sosu sojowego, pół łyżeczki soli
Opis przygotowania: Fasolę moczymy w wodzie przez noc, następnie gotujemy na małym ogniu przez godzinę i odcedzamy. Do garnka wlewamy bulion i wkładamy dowolnie pokrojon± dynię, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy azukę, cukier, sól i sos sojowy. Gotujemy na ¶rednim ogniu przez 30 min.
Notka: Ľródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 1
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 0
Zawiera jajka: 0