Tytuł: Ryba a la gejsza
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo:
Świeża ryba (około 1 kg),
2 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki przyprawy do zup, sosów, sałatek,
2 cebule,
ząbek czosnku,
łyżeczka nasion sezamu,
po pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i cukru,
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu,
po łyżeczce musztardy i octu winnego,
sól
Opis przygotowania: Rybę spraw, sfiletuj, pokrój w plastry nie grubsze niż 2 cm i ułóż w naczyniu do marynowania.
Drobno posiekane cebule, czosnek połącz z pozostałymi składnikami (sosem sojowym, musztardą, octem winnym i przyprawami) i wyłóż na przygotowaną rybę.
Potrzymaj potrawę w lodówce przynajmniej kilka godzin - im dłużej, tym ryba będzie smaczniejsza.

Notka: Źródło: Smaczny krążek – mulitimedialna książka kucharska
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański:
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera mąkę pszenną:
Zawiera jajka: