Tytuł: Owoce w galarecie
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo:
30 dag ¶wieżych owoców
3 dag żelatyny
1/2 litra wody
cukier
Opis przygotowania: 1. Małe salaterki umyć i wstawić do lodówki.
2. Żelatynę rozpu¶cić w wodzie i osłodzić do smaku.
3. Owoce umyć i obrać, większe podzielić na czę¶ci, ćwiartki lub plastry.
4. Do salaterek wlać 1/3 żelatyny, ułożyć owoce i zalać pozostał± żelatyn±. Schłodzić.

Notka: ¬ródło: 'Kuchnia japońska' - cz. 8 serii Encyklopedia sztuki kulinarnej. Przepisy: Iga Rodowicz.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański:
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera m±kę pszenn±:
Zawiera jajka: