Tytuł: Kasutera
Kategoria:
Co potrzebujesz: jajka, cukier, miod, maka, proszek do pieczenia
Składniki - szczegółowo:
5 jajek
15 dag cukru
8 dag miodu
8 dag m±ki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyzki cukru pudru (do posypania)
Opis przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni.
2. Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodajac stopniowo cukier i miód. Skończ ubijac gdy masa zrobi sie puszysta i biała i nie bedzie w niej kryształków cukru.
3. Przesiej do masy m±ke i proszek do pieczenia, wymieszaj.
4. Ciasto wlej do blaszki kwadratowej o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej m±ka. Piecz pół h. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie na jakis czas aż ciasto ostygnie.
5. Posyp cukrem pudrem a nastepnie pokrój w kwadraciki.
Notka:
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański:
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera m±kę pszenn±: 1
Zawiera jajka: 1