Tytuł: Sushi z kawiorem
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo:
3 łyżeczki czerwonego kawioru
3 łyżeczki czarnego kawioru
3 łyżeczki żółtego kawioru
9 łyżeczek ryzu do sushi
1 łyżeczka pasty wasabi
9 pasków alg nori o wielko¶ci 10x4 cm

Opis przygotowania: 1. Ryż uformować w wałeczki i posmarować past± wasabi.
2. Każdy wałeczek ryżowy owin±ć paskiem nori w taki sposób, aby wystawał on ponad ryż na wysoko¶ć ok. 1 cm.
3. Na wałeczek nałożyć łyżeczkę kawioru.
4. Gotowe sushi w grupach na tacce lub deseczce przybrać zielonym listkiem.

Notka: ¬ródło: 'Kuchnia japońska' - cz. 8 serii Encyklopedia sztuki kulinarnej. Przepisy: Iga Rodowicz.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański:
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera m±kę pszenn±:
Zawiera jajka: