Składniki - szczegółowo:
50 dag białej kapusty
2 jaja
12 dag mąki
200 ml wody
10 dag wędzonego boczku
10 dag kiełbasy podwawelskiej
pół łyżeczki soli
8 łyżek oleju do smażenia
pieprz, keczup, majonez
Desery : Omlet z kapustą
Opis przygotowania:
Kapustę szatkujemy. Boczek i kiełbasę kroimy w kosteczkę. W misce rozrabiamy ciasto (jaja, woda, mąka, sól, pieprz), dodajemy do niego kapustę, boczek i kiełbasę, mieszamy, dzielimy na 4 porcje. Smażymy je kolejno (po 3 min z każdej strony) na średnim ogniu, wlewając na patelnię 2 łyżeczki oleju do jednego omletu. Omlety rozkładamy na talerze; podajemy z majonezem lub keczupem - jak kto woli.
Kapustę szatkujemy. Boczek i kiełbasę kroimy w kosteczkę. W misce rozrabiamy ciasto (jaja, woda, mąka, sól, pieprz), dodajemy do niego kapustę, boczek i kiełbasę, mieszamy, dzielimy na 4 porcje. Smażymy je kolejno (po 3 min z każdej strony) na średnim ogniu, wlewając na patelnię 2 łyżeczki oleju do jednego omletu. Omlety rozkładamy na talerze; podajemy z majonezem lub keczupem - jak kto woli.
Pochodzenie: Japonia
Zawiera jajka: Tak
{nocache:3bcfd6ab7b54ab4cb390440b682a3f3c#0}{/nocache:3bcfd6ab7b54ab4cb390440b682a3f3c#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:3bcfd6ab7b54ab4cb390440b682a3f3c#1}2059{/nocache:3bcfd6ab7b54ab4cb390440b682a3f3c#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.