Składniki - szczegółowo:
12 dużych krewetek
jajo
150 ml wody
10 dag mąki
5 dag makaronu
sojowego
olej do smażenia
cytryna
sól
Dania z ryb i krewetek : Krewetki z makaronem sojowym
Opis przygotowania:
Oczyszczone z łusek i "żył" krewetki (ogony pozostają) nacinamy od strony brzuszka i rozpłaszczamy. Makaron kroimy na dwucentymetrowe kawałki. Do miski wbijamy jajo, wlewamy wodę, mieszamy, dosypujemy mąkę i wszystko jeszcze raz mieszamy. Krewetki zanurzamy w cieście, wyjmujemy, obtaczamy w makaronie. W garnku rozgrzewamy olej do 160°C i smażymy krewetki, aż nabiorą złocistego koloru. Solimy albo skrapiamy cytryną-jak kto lubi.
Oczyszczone z łusek i "żył" krewetki (ogony pozostają) nacinamy od strony brzuszka i rozpłaszczamy. Makaron kroimy na dwucentymetrowe kawałki. Do miski wbijamy jajo, wlewamy wodę, mieszamy, dosypujemy mąkę i wszystko jeszcze raz mieszamy. Krewetki zanurzamy w cieście, wyjmujemy, obtaczamy w makaronie. W garnku rozgrzewamy olej do 160°C i smażymy krewetki, aż nabiorą złocistego koloru. Solimy albo skrapiamy cytryną-jak kto lubi.
Pochodzenie: Japonia
Zawiera jajka: Tak
{nocache:3ab0b313078cb2211175be15d788d022#0}{/nocache:3ab0b313078cb2211175be15d788d022#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:3ab0b313078cb2211175be15d788d022#1}2449{/nocache:3ab0b313078cb2211175be15d788d022#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.