Składniki - szczegółowo:
30 dag mielonego mięsa z piersi kurczaka
3 dag pokruszonych orzechów włoskich
jajo
2 łyżki mąki
łyżka miso
2 łyżeczki cukru
pół łyżeczki soli
łyżka oleju do smażenia
mak
sezam
Dania z mięsa i drobiu : Mielony kurczak z orzechami
Opis przygotowania:
Do miski wkładamy orzechy, mięso, jajo, mąkę, sól, cukier i miso. Dokładnie wszystko mieszamy. Patelnię smarujemy olejem i na całej jej powierzchni rozkładamy mięso. Smażymy na silnym ogniu po 5 min z każdej strony. Studzimy, dzielimy na porcje, posypujemy makiem lub sezamem.
Do miski wkładamy orzechy, mięso, jajo, mąkę, sól, cukier i miso. Dokładnie wszystko mieszamy. Patelnię smarujemy olejem i na całej jej powierzchni rozkładamy mięso. Smażymy na silnym ogniu po 5 min z każdej strony. Studzimy, dzielimy na porcje, posypujemy makiem lub sezamem.
Pochodzenie: Japonia
Zawiera mąkę pszenną: Tak
Zawiera jajka: Tak
{nocache:7b9cf3b98fdf579a7e4723437c082ed6#0}{/nocache:7b9cf3b98fdf579a7e4723437c082ed6#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:7b9cf3b98fdf579a7e4723437c082ed6#1}2176{/nocache:7b9cf3b98fdf579a7e4723437c082ed6#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.