Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dania z mięsa i drobiu : Smażona wołowina z białą rzodkwią


Składniki - szczegółowo:
60 dag miękkiej wołowiny 20 dag utartej białej rzodkwi 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki oleju do smażenia sól, pieprz sos: 50 ml octu 6-proc., 50 ml sosu sojowego

Opis przygotowania:
Mięso kroimy w centymetrowe plastry, nacieramy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy ocet z sosem sojowym. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy mięso, póki nie nabierze złocistego koloru. Na talerzu kładziemy plastry mięsa, posypujemy je rzodkwią i szczypiorkiem, polewamy przygotowanym sosem.

Pochodzenie: Japonia

{nocache:0f7b3733a0bf5ea6bf1b3e9af1f0fb7f#0}{/nocache:0f7b3733a0bf5ea6bf1b3e9af1f0fb7f#0} | Drukuj to | Wyślij to