Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dania z mięsa i drobiu : Wieprzowina w sosie sojowym


Składniki - szczegółowo:
50 dag mięsa wieprzowego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sake (lub wódki) łyżka soku z imbiru 5 dag mąki ziemniaczanej olej do smażenia

Opis przygotowania:
Mięso kroimy w półcentymetrowe plastry. Do miski wlewamy sos sojowy, sake i sok z imbiru, wkładamy plastry mięsa, odstawiamy na 15 min. Potem mięso lekko osuszamy i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Smażymy na oleju rozgrzanym do 170°C.

Pochodzenie: Japonia

{nocache:90b17e500006afd855b7d0ec62cd5130#0}{/nocache:90b17e500006afd855b7d0ec62cd5130#0} | Drukuj to | Wyślij to