Składniki - szczegółowo:
50 dag mięsa wieprzowego
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sake (lub wódki)
łyżka soku z imbiru
5 dag mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
Dania z mięsa i drobiu : Wieprzowina w sosie sojowym
Opis przygotowania:
Mięso kroimy w półcentymetrowe plastry. Do miski wlewamy sos sojowy, sake i sok z imbiru, wkładamy plastry mięsa, odstawiamy na 15 min. Potem mięso lekko osuszamy i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Smażymy na oleju rozgrzanym do 170°C.
Mięso kroimy w półcentymetrowe plastry. Do miski wlewamy sos sojowy, sake i sok z imbiru, wkładamy plastry mięsa, odstawiamy na 15 min. Potem mięso lekko osuszamy i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Smażymy na oleju rozgrzanym do 170°C.
Pochodzenie: Japonia
{nocache:90b17e500006afd855b7d0ec62cd5130#0}{/nocache:90b17e500006afd855b7d0ec62cd5130#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:90b17e500006afd855b7d0ec62cd5130#1}2163{/nocache:90b17e500006afd855b7d0ec62cd5130#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.