Składniki - szczegółowo:
80 dag dyni,
10 dag azuki (mała czerwona fasola),
600 ml bulionu,
8 dag cukru,
3 łyżki sosu sojowego,
pół łyżeczki soli
Dania z warzyw i tofu : Gotowana dynia
Opis przygotowania:
Fasolę moczymy w wodzie przez noc, następnie gotujemy na małym ogniu przez godzinę i odcedzamy. Do garnka wlewamy bulion i wkładamy dowolnie pokrojoną dynię, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy azukę, cukier, sól i sos sojowy. Gotujemy na średnim ogniu przez 30 min.
Fasolę moczymy w wodzie przez noc, następnie gotujemy na małym ogniu przez godzinę i odcedzamy. Do garnka wlewamy bulion i wkładamy dowolnie pokrojoną dynię, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy azukę, cukier, sól i sos sojowy. Gotujemy na średnim ogniu przez 30 min.
Pochodzenie: Japonia
Przepis wegetariański: Tak
{nocache:b9008ed920e1d3141dec6c7bc04a2b5a#0}{/nocache:b9008ed920e1d3141dec6c7bc04a2b5a#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 10.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:b9008ed920e1d3141dec6c7bc04a2b5a#1}2015{/nocache:b9008ed920e1d3141dec6c7bc04a2b5a#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.